Lapidus Holding

Klaas Hummel

Klaas Hummel is de oprichter en enige aandeelhouder van Lapidus Holding. Hij is sinds eind jaren tachtig actief in de vastgoedbranche. Voordat hij voor eigen rekening ging werken, heeft hij kennis verworven bij verscheidene banken en vastgoedondernemingen.

Hummel begon zijn carrière begin jaren tachtig bij de Amro bank waarna hij doorgroeide naar AEGON Vastgoed. Als projectmanager was hij er verantwoordelijk voor de organisatie en ontwikkeling van onroerend goed in Nederland en Duitsland. Een overstap naar Rodamco volgde. Daar was Hummel verantwoordelijk voor de Duitse markt. Hummel bouwde aan een groot internationaal netwerk waardoor hij veel naamsbekendheid verwierf. Hierop werd Hummel begin jaren negentig als crisismanager aangesteld door de Zweedse Centrale Bank. In die functie begeleidde hij verscheidene Zweedse banken bij hun problemen en voorzag ze van advies met betrekking tot uitstaande vastgoedleningen.

Na het bezweren van de crisis in Zweden richtte Hummel in 1993 Lapidus Holding op. De verworven kennis en ervaring tezamen met zijn opgebouwde netwerk hebben de projecten van Hummel tot een succes gemaakt.

Op de Duitse markt heeft Hummel met zijn bedrijf Lapidus Holding verschillende projecten gerealiseerd in metropolen als Hamburg en Berlijn, maar ook in toeristengebieden als Hochsauerland. Zijn meest recente succes heeft betrekking op verscheidene Center Parcs vakantieparken verspreid door Europa. Lapidus Holding bezit enkele van deze vakantieparken en heeft een groot aantal huisjes op de particuliere markt aangeboden. De winst wordt in de ontwikkeling van de parken gestoken, met een waardevermeerdering als gevolg.