Nieuws


01 december 216 – Klaas Hummel en Center Parcs verkopen vakantiepark Port Zélande aan institutionele beleggers

port-zelande-entreeDe Pierre & Vacances Center Parcs Group (PVCP) en Lapidus Holding, een bedrijf van vastgoedondernemer Klaas Hummel hebben in iets meer dan een jaar tijd de 564 vakantiewoningen van het bekendste vakantiepark van Nederland, Center Parcs Port Zélande, verkocht.

Lees verder op VastgoedJournaal.nl of VastgoedWeb.com


21 juni 2016 – Klaas Hummel transformeert historisch partijkantoor PvdA tot luxe woonbestemming

Tesselschadestraat-Hummel_PvdADe bakermat van de Nederlandse sociaal-democratie in de opbouw na de Tweede Wereldoorlog, krijgt een nieuwe bestemming. Waar wijlen Willem Drees en Joop den Uyl kantoor hielden, wordt straks gewoond op hoog niveau.

Lees verder bij de bron op VastgoedJournaal.nl

 


12 mei 2016 – Tuchtrechter tikt taxateur fiscus op vingers 
Vastgoedondernemer Klaas Hummel
Klaas Hummel

Voor het eerst heeft een taxateur van de Belastingdienst een tuchtrechtelijke veroordeling opgelopen. Zij maakte bij de boedelverdeling van de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra zoveel fouten dat ze de verdenking op zich laadt een partijdige waardering van een Amsterdams appartementencomplex te hebben gegeven. Haar taxatie bevoordeelt de overheid en gaat ten koste van Endstra’s voormalig zakenpartner Klaas Hummel.

Lees verder bij de bron op FD.nl en op VastgoedJournaal.nl


3 december 2015 – Klaas Hummel: GoPlanet was nog veel minder waard

GoPlanet Enschede

Uit een taxatie van december 2007, opgedragen door de uiteindelijke kopers van GoPlanet, blijkt dat de waarde van het GoPlanet complex in werkelijkheid nog veel lager lag dan de Zadelhoff waardering van het object waarvoor Hummel het eerder dat jaar had verkocht aan zijn ex-vrouw. Uit het taxatierapport, opgesteld door Adhoc Horecamakelaars, komt een waarde van €1.245.000 naar voren, ruim 1,2 miljoen euro lager dan de taxatie van DTZ Zadelhoff. Deze taxatie van Adhoc was gebaseerd op de waarde “in het vrij economische verkeer bij soortgelijk doorlopend gebruik”, de situatie op het moment van verkoop. Het betrof een grotendeels leegstaand pand, een verlieslatend bedrijf. De “executiewaarde (de stenen), vrij van huur en gebruik” betrof volgens het door de uiteindelijke kopers opgedragen taxatierapport slechts €775.000.

Lees verder bij de bron op KlaasHummel.nl


25 Maart 2015 – Klaas Hummel verkoopt Center Parcs-huisjes aan particulieren

Port Zélande
Port Zélande

Particulieren kunnen binnenkort vakantiehuisjes van Center Parcs kopen. Het vastgoed op de vakantieparken is nu nog in handen van grotere vastgoedbeleggers, waaronder vastgoedondernemer Klaas Hummel. Met drie van die beleggers is Center Parcs overeengekomen de vakantiehuisjes door te verkopen aan particulieren. Doordat Center Parcs minder huur gaat betalen aan de particulieren dan aan de huidige eigenaren blijft geld over om te investeren in de renovatie van de vakantieparken, schetst de ceo van Center Parcs, Mark Haak Wegmann.

Lees verder bij de bron op FD.nl